<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srbi za 20 eura umesto Grka čekaju u redovima ispred bankomata

Sve je više Srba koji se nude da umesto Grka čekaju u redovima ispred bankomata, prenose grčki mediji.

06. juli 2015, 12:00

Kada su videli kakva je muka snašla Grke posle uvođenja restriktivnih mera, Srbi su, kako kažu, rešili da se solidarišu sa svojom pravoslavnom braćom i da za svega 20 evra zamene sve koji su prinuđeni da po ceo dan stoje u dugačkim redovima.

– Ovo kroz šta prolaze Grci, mi smo već prošli devedesetih, tako da tačno znam kako im je – kaže Srđan Petrović, srpski turista koga smo zetekli u redu ispred jednog od bankomata u Paraliji – Čekanje mi nije nikakav problem i čak mi predstavlja zadovoljstvo. Dok nam nisu skinuli vize, čekao sam u Beogradu skoro svakodnevno po nekoliko sati u dugačkim redovima ispred ambasada, i to za 20 evra. Mnoge grčke mušterije probaju da se cenkaju, ali to je tarifa. Neće niko da se smara u redu za 10 evra, bato – objašnjava ovaj srpski turista dok neprimetno zauzima jedno mesto preko reda.

Srđan, koji je u jednoj ruci držao rasklapajuću stoličicu, a u drugoj Politiku, kaže „kako su Grci nebrojano puta u istoriji pomagali Srbima i da je došao red da i mi pomognemo grčkoj braći“.

– Grci su nam zahvalni što možemo da ih odmenimo i to za svega 20 evra. Najviše je starih koji podižu penziju iz delova, a pošto mogu da podignu najviše 60 evra dnevno, ostane im 40. Oni ne moraju da stoje ceo dan po vrućini, a mi zaradimo da imamo za giros i ležaljke, tako da je situacija win-win – zaključio je ovaj srpski turista – Poneo sam kikiriki i semenke, da ljudi oko mene imaju čime da se zanimaju, a cena je povoljna – dodao je on.

Kako prenose grčki mediji, oko nekih benzinskih pumpi primećeno je i prisustvo Srba koji prodaju gorivo iz kantica.

– Ovaj moj je 100 odsto rumunski, ovi drugi svašta sipaju – kratko nam je rekao jedan srpski prodavac benzina.


Izvor: Njuz.net