<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Beker protiv nastupa Đokovića u Dejvis kupu sa Argentinom

Teniska reprezentacija Srbije mogla bi biti oslabljena neigranjem Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Argentine, koje će se odigrati u Buenos Airesu od 17. do 19. jula.

07. juli 2015, 12:00

Јoš postoji teoretska mogućnost da najbolji teniser svijeta promijeni odluku, a ona će dosta zavisiti od ishoda Vimbldona.

Naime, ukoliko sve prođe po planu i Đoković se plasira u finale londonskog grend slema, jasno je da ne bi imao snage za put od 11.100 kilometara, niti vremena da se adaptira na prelazak u drugu vremensku zonu, u potpuno drugačije klimatske uslove (u Argentini je zima), da se privikne na šljaku sa trave, u roku od svega nekoliko dana.

Pod uslovom da osvoji titulu u Londonu, Novak bi dan nakon finala, 13. jula, u ponedjeljak, morao da ostane u britanskoj prijestonici zbog obaveze prema organizatorima takmičenja i medijima. Tek bi uveče mogao da krene u Argentinu, a prvi trening da odradi 14. uveče, ili tek 15, dakle 48 sati pred meč u petak.

To je avantura u koju bi Đoković možda i pristao da se upusti, kao i nebrojeno puta do sada, ali šef njegovog stručnog štaba, Boris Beker, strogo je protiv toga. Nijemac se plaši povrede koja bi mogla Novaka da odvoji sa terena.

"Ne sviđa mi se što Đoković igra u Dejvis kupu. Najbolji teniseri igraju sve više i više mečeva tokom sezone i zato mislim da je neophodna promjena u sistemu ekipnog takmičenja. Neka ravnoteža mora da se napravi. Ovako mu oduzima previše energije", govorio je Nijemac poslije duela Srbije i Hrvatske u Kraljevu.

Sa druge strane, selektor Bogdan Obradović, najvjerovatnije, neće moći da čeka na ishod završnice Vimbldona, jer mora da pošalje preliminarni spisak u ITF već do četvrtka.

Procjena je da će Srbija i bez Đokovića da prođe u polufinale, jer Viktor Troicki igra u životnoj formi, tu su i Nenad Zimonjić, odnosno Dušan Lajović i Filip Krajinović. U sastavu bi trebalo da se nađe i Јanko Tipsarević, pišu "Novosti".