<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đoković u četvrtfinalu Vimbldona!

LONDON

Meč osmine finala turnira u Vimbldonu između Novaka Đokovića i Kevina Andersona donio je neizvjesnost i u petom setu, ali je ipak donio najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću plasman u naredno kolo Gren slema.

07. juli 2015, 12:00

Odlučujući set je dobio sa 7:5, a glavni posao je uradio u 11. gemu, u kojem je "brejknuo" Andersona. Meč je, inače, ukupno trajao 3 sata i 47 minuta.

Meč je bio prekinut sinoć zbog mraka kod rezultata 2:2 (6:7, 6:7, 6:1, 6:4) u setovima.

Ni drugi dan za njih dvojicu na trećem Gren slemu sezone nije počeo kako je planirano. Đoković i Anderson su izašli na zagrijavanje, ali su ubrzo morali nazad u svlačionicu jer je počela da pada kiša.

Ipak, u roku od desetak minuta skinut je zaštitni pokrivač sa trave, pa je meč na terenu broj jedan mogao da počne.

Anderson je nastavio tamo gdje je stao u ponedjeljak; u uvodnom gemu je odservirao tri asa, stigao do svog ukupno 35, i poveo u odlučujućem setu. Uslijedio je ekspresan odgovor Novaka, koji je takođe asom otvorio svoj servis gem, a zatim lagano stigao do izjednačenja - 1:1.

Servis Južnoafrikanca nije jenjavao, ali je srpski teniser popravio ritern u trećem gemu i uspio da stigne do izjednačenja. Međutim, za brejk loptu nedostajalo mu je i malo sreće, jer je poslije čelendža Andersona loptica ipak bila na liniji, pa je zatim rutinski priveo gem kraju - 2:1.

Prvu dramu u petom setu vidjeli smo već u četvrtom gemu, kada se Novak suočio sa dvije vezane brejk lopte, pošto je dozvolio rivalu da preuzme inicijativu u poenima. Ipak, zadržao je smirenost; prvu priliku za rivala neutralisao je sjajnim serisom, dok je drugu Anderson poslao u aut - 2:2.

Nije Anderson previše žalio za propuštenim šansama, ostao je koncentirsan i nastavio odličnim servisima da muči Đokovića. Doduše, Južnoafrikanac je pogodio nevjerovatan broj linija za kratko vrijeme, ali je Đoković uspio i ovog puta da se izvuče i stigne do novog izjednačenja - 3:3.

Ništa značajno se nije promijenilo ni u naredna dva gema. Najpre je Anderson u svom prepoznatljivom stilu stigao do prednosti, da bi mu Đoković odgovorio na isti način, bez izgubljenog poena, za novi egal - 4:4.

Čekao je Đoković svoju šansu i dočekao je u 11. gemu. Prvi poen uzeo je zahvaljujući odličnom riternu, uslijedila je dupla servis greška Andersona, a zatim novi fenomenalan ritern za brejk i ključno vođstvo - 6:5.