<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vučić: Idem u Srebrenicu

Vlada Srbije je donijela jednoglasnu odluku da ja kao njen predsjednik predstavljam Srbiju u Srebrenici 11. jula izjavio je premijer Vučić na konferenciji za medije.

08. juli 2015, 12:00

 Osim toga, premijer Srbije je istakao da britanska rezolucija o Srebrenici u ovom obliku neće biti usvojena i da on ima garancije za to.

„Rezolucija o Srebrenici danas nije usvojena na Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Srbija to ne doživljava kao pobjedu jer kada je reč o Srebrenici nema pobednika. Ima samo žrtava koje zahtevaju naš pijetet i poštovanje“, rekao je on na početku vanredne konferencije za medije. 

Kako navodi, onaj veliki korak koji zahtijeva poštovanje nikakav Savjet bezbednosti nije ni pokušao da učini.

„To možemo da učinimo samo mi, Srbi i Bošnjaci. Srebrenica i svako drugo stratište su naš balkanski grijeh i bol u kojem omeđeni grobnicama treba da živimo“, istakao je Vučić. 

Premijer je nakon toga istakao da Srbija ne likuje i ne uživa u nečemu što neki nazivaju srpskom pobjedom. 

„Jedino što smo hteli svodi se na ono što je rekao Konfučije, plemeniti čovek je spreman na pomirenje, ali se ne ponižava, hulja se ponižava, ali nije spremna na pomirenje. Srbija nikada nije, niti će na Balkanu biti hulja“, istakao je Aleksandar Vučić.