<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nakon što je svijet saznao za dječaka beskućnika, njegov život potpuno se promijenio

Dječak je snimljen kako piše domaću zadaću na ulici, uz svjetlo koje dolazi iz obližnjeg McDonald'sovog restorana u Manill...

10. juli 2015, 12:00


NAKON što je studentica medicine Joyce Torrefranca na Facebooku objavila fotografiju na kojoj dječak beskućnik Daniel Cabrera piše domaću zadaću ispred McDonald'sa u Manilli jer nema dom, njegov život iz temelja se izmijenio.

Nakon što je fotografija podijeljena na hiljade puta, filipinska TV postaja ABS-CBN izvijestila je da je pronašla dječaka u restoranu nedaleko mjesta na kojem ga je studentica fotografirala. Daniel je učenik trećeg razreda osnovne škole, a njegova majka, udovica Christina Espinoza zajedno s njegovom braćom radi u tom restoranu.

Potom je s majkom gostovao na lokalnoj radio postaji, a javnost je doznala da njegova obitelj nema stalan dom nakon što im je kuća stradala u požaru, pa privremeno žive u restoranu u kojem njegova majka zaradi oko osam kuna dnevno. Daniel je otkrio da se nada da će jednog dana postati policajac.

Njegova priča dirnula je mnoge, pa su uskoro počeli uplaćivati donacije za njegovu obitelj. Lokalni političar Samuel Pagdilao Danielu je omogućio primanje stipendije, a njegova majka dobila je pozajmice kako bi započela svoj posao. Obitelj je dobila donacije u novcu i hrani lokalne policije, a s njima trenutno radi socijalna radnica kako bi se utvrdilo kako im se još može pomoći.

"Nisam vjerovala da jedna fotografija može napraviti veliku razliku. Hvala vam što ste je podijelili, time smo pomogli Danielu da dosegne svoje snove. Nadam se da će Danielova priča i dalje dirati naša srca te da ćemo i dalje biti inspirirani i motivirani u svakoj situaciji u kojoj se nađemo tijekom života", napisala je Terrefranca na Facebooku nakon svega.

Dječak beskućnik koji je inspirisao svijet: Piše domaći na cesti uz svjetlo iz obližnjeg restorana