<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Duraković: Napadači da se poklone srpskim žrtvama

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da je grupa ljudskih fukara i miševa napala u Potočarima premijera Srbije Aleksandra Vučića.

12. juli 2015, 12:00

 “Nije ovo fudbalska utakmica da se huligani okupe i napadnu čovjeka koji je došao da oda počast našim žrtvama. On je primio srebrenički cvijet od majke Munire i htio da prisustvuje komemoraciji. Mi smo doživjeli da ljudi koji nisu iz Srebrenice skrenu pažnju na sebe“, rekao je Duraković.

Duratović je istakao i da je on napadnut.

“Jedan je i mene napao, ja sam štitio premijera Vučića kada je napad krenuo, oni su me pratili kad sam ja rekao da su oni grupa ljudskih fukara. To su miševi, ja sam im dao telefon da mi se jave, da noće kod mene i da sutra idu da se poklone srpskim žrtvama, a kad četnički pokret dođe da maršira u Srebrenici, da me ti Bošnjaci brane“, dodao je Duraković, piše B92.

Član Organizacionog odbora je naveo da je uputio izvinjenje Vučiću.

“Ne ulazim u njegove političke i druge namjere, niti ono što je bio u prošlosti, kao ni kakve emocije to budi u ljudima ovde. Ovo nije mjesto za takve stvari i najoštrije osuđujem napad na čovjeka koji je došao da oda počast našim žrtvama“, zaključio je Duraković.