<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ako krećete na put praviti češće pauze

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a, zbog visoke dnevne temperature vazduha, vožnju treba prilagoditi vremenskim uslovima i praviti češće pauze.

23. juli 2015, 12:00

Jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na dionici magistralnog puta entitetska granica (Otoka)-Novi Grad 1, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača, zbog rekonstrukcije savskog nasipa, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

Na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica (Brusnica), na lokalitetu" Klakar Donji 2", zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova, u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać, u mjestu Donji Purići, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova biće aktivne polučasovne obustave saobraćaja, uz 15 minutna propuštanja vozila.

Zbog polaganja završnog sloja asfalta danas od 8.00 časova do sutra u 8.00 časova potpuno će biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Semizovac-Podlugovi, na dionici od pružnog prelaza Donja Vogošća do mosta na rijeci Bosni.

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Svatovac - Živinice - Bašigovci - Lukavica -Zelenika danas se saobraća jednom trakom, a sutra će saobraćaj biti potpuno obustavljen.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do 30 minuta, a na ostalim prelazima trenutno nema zadržavanja. Granični prelaz Gabela polje privremeno je otvoren kao međunarodni granični prelaz.