<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Josip Pejaković: “BiH nikada neće biti država, zato što ovdje tri majke rađaju jedno dijete”

Evo i najnovija posjeta, ne dolazi vam jedan nego trojica!!! Zato je kod nas sve puta tri, od problema do tri prsta.

23. juli 2015, 12:00

Na ovim prostorima pametnima razvlače pamet, a one koji pameti nemaju hrane lažnim obećanjima da će im iduće godine biti gore, ali, za njihovo dobro! Pošto ne misle svojom glavom, oni to podržavaju, kaže u intervjuu za NIN Josip Pejaković, glumac i dramski pisac, čije je monodrame, koje je sam pisao i režirao, videlo više miliona gledalaca širom bivše Jugoslavije.

Zašto je zaraćenost trajno održavana u Bosni?

Zato što jedino tako nacionalisti ostaju na vlasti! Strah jednih od drugih! To je njihov glavni program svih ovih godina! Oni se vrlo brzo dogovore da se ne mogu dogovoriti! Radi nemira u kući i za njihovo dobro.

Da li je za vas Bosna država?

Ovo nikada neće biti država zato što ovdje tri majke rađaju jedno dijete, a to je nemoguća misija! Evo i najnovija posjeta, ne dolazi vam jedan nego trojica!!! Zato je kod nas sve puta tri, od problema do tri prsta.

Do mržnje?

U ratu smo mrzili Srbe četnike i Hrvate ustaše, sada nemamo koga da mrzimo, a onda mrzimo sami sebe! Kad se umorimo, onda ćemo mrziti koga stignemo! Ovdje ljubav ne stanuje!

Ko se igra Srebrenice?

Oni koji su dozvolili da se to dogodi. Sigurno to nije Haris Pašović, reditelj kojeg optužuju danas da je on kriv što je Vučić išao tim putem zato što je on promijenio trasu u posljednji čas. Ali su toliko bezobrazni da su i njega u kombinatorici stavili u tu priču objavljujući da je promijenio putanju gostiju prema toj bini odakle će promatrati sprovod, odnosno dženazu i da bi to mogao biti razlog i opravdanje policijskih agencija za neuspjeh. Naivna priča za budale.

Ko je neprijatelj Bosne danas?

Sad smo podijeljeni i sad mrzimo sami sebe, sad se međusobno mrzimo.