<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kočićev zbor okuplja 50 književnika iz regiona i Evrope

BANJALUKA

Ovogodišnja manifestacija "Kočićev zbor", koja ima međunarodni kredibilitet, biće održana od 16. do 30. avgusta i okupiće više od 50 književnika iz regiona i Evrope, saopšteno je iz Organizacionog odbora ove manifestacije, na čijem je čelu predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

25. juli 2015, 12:00

Učešće na jubilarnom 50. "Kočićevom zboru" potvrdili su književnici iz Francuske, Rusije, Grčke, Njemačke, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Učesnici programa biće i najznačajnija imena svjetske književnosti kao što su francuski pisci Patrik Beson i Žan Mari Gustav Le Klezio, dobitnik Nobelove nagrade za književnost iz 2008. godine.

U saopštenju se navodi da su ovogodišnjim planiranim programom predviđene brojne kulturne i umjetničke manifestacije međunarodnog karaktera - od organizovanja naučnih skupova i brojnih književnih događaja posvećenih životu i djelu Petra Kočića, pa sve do borbe bikova, koja tradicionalno ostaje sastavni dio zbora.

Iz Organizacionog odbora poručuju da se pripreme za početak ove kulturne manifestacije privode kraju.