<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Frenki i Marčelo se družili sa mladim Srebreničanima, a onda razvalili na koncertu!

Sinoć je održan koncert na kojem su se mogli poslušati razni muzički žanrovi od hard roka, popa, repa, soula, do hip-hopa, muzičara iz BiH, Srbije i Holandije.

25. juli 2015, 12:00

 U Srebrenici je održan koncert na kojem su nastupili Ruins, Hint, Diligent Universoul iz Holandije kao i Afera, DJ UndeHrground Tacticz, Redžep, Frenky/DJ Soul/MC Kontra/Shtuka iz Bosne i Hercegovine i Marčelo i Filteri iz Srbije a veče je završeno uz didžejeve iz Holandije.

Posebnu pažnju privukli su Frenki i Marčelo kojima ovo nije prvi nastup u Srebrenici a publika ih je sa nestrpljenjem čekala i zajedno sa njima pjevala.

Vrhunski kvalitet pokazali su i bendovi iz Holandije koji su došli da daju podršku jubilarnom Međunarodnom omladinskom kampu Franco Bettoli.

Sinoćni koncert održan je u sklopu 10. Međunarodnog omladinskog radnog kampa Franco Bettoli ”Srebrenica, put ka novoj Evropi” u čijem sastavu se organizuje prvi kulturni festival “Srebrenica wave 2015″.

Prije toga Frenkie i Marčelo se družili sa mladim iz Srebrenice u Omladinskom centru Srebrenica gdje su do sada imali nekoliko nastupa.

Povod za ovaj razgovor poznatih hip-hopera sa mladim bio je koncert koji se održava u Srebrenici u sklopu 10. Međunarodnog omladinskog radnog kampa Franco Bettoli ”Srebrenica, put ka novoj Evropi” u čijem sastavu se organizuje prvi kulturni festival “Srebrenica wave 2015″ na kojem će nastupiti, pored Frenkija i Marčela, i didžejevi, bendovi iz Holandije.

U neformalnom razgovoru Marčelo i Frenki davali su savjete mladima kako treba da se založe više za sebe i svoj grad, grade prijateljstva i rade za lično i opšte dobro. Takođe, upoznali su se i sa životom u Srebrenici, položajem mladih i na sva pitanja vrlo rado su odgovarali.

Muzičari su pričali o svojoj karijeri, pjesmama, publici ali i o tome kako Srebrenicu vide danas, koliko je prazna i tome da mladi imaju odgovornost.

Sa njima su bili i njihovi članovi porodice, prijatelji i saradnici, među njima DJ Soul.

Više fotografija ovdje