<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Soda bikarbona može da preporodi kožu i kosu

Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a većina je rijetko kada koristi. Ipak, ona može učiniti čuda s kožom i kosom. Pored toga što izbjeljuje zube, evo za šta sve možete je koristiti.

27. juli 2015, 12:00

 Piling

Ukoliko pomiješate sodu bikarbonu s vodom, dobit ćete smjesu odličnu za piling lica. Ona će ukloniti sve mrtve stanice s lica i koža će vam izgledati sjajno.

Uklanja naslage

Dodajte sodu bikarbonu u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi. Naročito je korisna ako koristite više preparata za njegu kose.

Očistite četke

Ne samo da uklanja naslage s kose, već i sa češlja i četki. Sve što vam je potrebno jeste vruća voda i soda. Pomiješajte ih i potopite četke.

Omekšava zanoktice

Jeste li znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomiješajte je s vodom i nanesite na kožicu i nokte četkicom od laka za nokte. Nježno trljajte i riješit ćete problem s zanoktice.

Njega stopala

Vruća voda i soda bikarbona će učiniti čuda s vašim umornim stopalima. Ne samo da će omekšati kožu, već će vas i potpuno relaksirati. Odlično je za pedikuru kod kuće.

Neželjene bradavice

Stručnjaci tvrde da će soda bikarbona u smjesi s limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomiješajte ih i nanesite na bradavicu koju želite ukloniti. Ostavite da se osuši i isperite kosu vodom.

Izvor: zenstvena.com