<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Još uvijek ugodne temperature: Pročitajte kako nas vrijeme očekuje danas!

Šta nas očekuje danas?

28. juli 2015, 12:00

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se očekuje sunčanije vrijeme u Hercegovini, dok su u Bosni mogući lokalno slabi pljuskovi i slaba kiša.

Poslije podne slabe padavine su moguće u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine. U Bosni je poslije podne moguća i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, na jugu od 18 do 23 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32, na jugu Hercegovine od 32 do 36 stepeni Celzijusa.



Biometeorološka prognoza je povoljna. U Bosni će temperature, nešto niže u odnosu na predhodne dane i povremene padavine, ugodno djelovati na većinu populacije. Kod osjetljivijih osoba moguće su tegobe u vidu malaksalosti tokom poslijepodnevnih sati, kada je poželjno umanjiti aktivnosti. Na jugu sunčanije, uz više, mada ne i previsoke temperature, te povremeno sjeverno strujanje zraka. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih poteškoća.