<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Katarina Vrhovac: Fotografija nosi poruku koju je teško izraziti riječima

Predstavljanje fotografa

Pretežno radim portrete, ali volim i fotografije koje su pomalo zen karaktera, kao što je makro fotografija ili landscape, do onih dinamičnih i uzbudljivih, kao što je fotografisanje koncerata...

28. juli 2015, 12:00

Katarina Vrhovac je mlada fotografkinja iz Banjaluke. Njen rad je zapažen od strane domaćih i stranih online magazina i internet portala koji se bave fotografijom, a na nedavno završenom festivalu Jelen Demofest bila je angažovana kao fotograf. 

"Počela sam fotografisati u osnovnoj školi, i od tada sam se dotakla raznih oblasti fotografije, usput iz svake izvlačeći po nešto. Danas pretežno radim portrete, ali nikako ne želim da se odvojim od drugih oblasti, od onih koje su pomalo zen karaktera, kao što je makro fotografija, ili landscape fotografija, do onih dinamičnih i uzbudljivih kao što je fotografisanje koncerata i drugih dešavanja. Poseban je osjećaj vidjeti svoje fotografije na Facebook profilima drugih ljudi, na internet portalima, online magazinima kao što je Vogue Italia, Fotografija.ba, Pixoto i drugi", kaže Katarina Vrhovac za Buku.

Na pitanje zašto se bavi fotografijom, odgovara:

"Voljela bih kad bi bilo malo jednostavnije objasniti razloge zbog kojih se okupiramo određenim stvarima u životu. Razlog koji stoji iza moje posvećenosti fotografiji meni je sasvim jasan, i, što postaje jasniji iz godine u godinu, tako postaje sve teže da ga izrazim riječima. To i jeste suština. Ako je poruka dovoljno jasna, nema potrebe za odobravanjem ili objašnjavanjem."

Pogledajte neke od Katarininih fotografija:

Kontakt i više fotografija:

https://www.facebook.com/okarin.photography?fref=ts 

https://www.facebook.com/okarin.photographypage?fref=ts