<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Policajka podijelila sendvič sa beskućnikom i osvojila društvene mreže

Poručnica Erika Hej krenula je do obližnje benzinske pumpe da kupi kafu i nešto za jelo kada je ugledala beskućnika kako sjedi na pločniku. Umjesto da produži dalje, ova žena je uradila nešto zbog čega je osvojila srca mnogih na društvenim mrežama.

28. juli 2015, 12:00

Erika je na pumpi kupila sendvič i sok za sebe i beskućnika i jsela sa njim na trotoar. Oni su zajedno jeli, ćaskali i uživali u lijepom danu. Ova policajka sa Floride dirnula je svojim gestom prolaznicu Tijanu Grin koja je ovu scenu uslikala i potom je okačila na Fejsbuk.

- Ne poznajem ovu policajku, ali joj se divim i diviću joj se svaki dan. Zaista divan gest koji je za nju očigledno prirodan i uobičajen. Iako sam posmatrala ovu scenu samo dva minuta, definitivno mi je uljepšala jutro. Ako neko poznaje ovu divnu policajku, molim vas recite joj koliko je promijenila dan ne samo ovom gospodinu, već i svakome ko je pogledao ovu fotografiju - napisala je Tijana.

Ova fotografija je šerovana preko 2000 puta, a kanal "Today" uradio je intervju sa poručnicom Grin.

- On je tamo tako usamljeno sjedio, zato sam uzela nešto hrane i vratila se da jedem sa njim. Niko ne voli da jede sam. Izolacija je nešto najgore što proživljavaju beksućnici. Izolovani su od svih i mislim da je bilo kakva interakcija sa njima jako pozitivna stvar - rekla je ova humana policajka.