<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ljekarka sa VMA umrla od malarije

Lekar VMA Olivera Jovanović preminula je nakon što je obojlela od teškog oblika malarije tokom učešća u mirovnoj misiji UN u Centralnoafričkoj Republici.

28. juli 2015, 12:00

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dr Jovanović je primljena na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Vojnomedicinske akademije 6. jula, u veoma teškom opštem stanju sa simtpomima i znacima otkazivanja više organa, a liječena je od najtežeg oblika malarije i komplikacija.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom dr Jovanović, koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN. 


Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović", saopštilo je ministarstvo. 

Dr Olivera Jovanović, ljekar specijalista radiologije, bila je zaposlena u Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije, a u Ministarstvu odbrane radi od 1995. godine. 

U misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost ljekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa 2.