<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Žene osvajaju NFL

Arizona Kardinalsi angažovali su Dženifer Velter za trenera, čime je ona postala prvi ženski trener u istoriji NFL lige.

29. juli 2015, 12:00

Tridesetsedmogodišnja Džen, koja je 14 sezona profesionalno igrala američki fudbal u ženskoj ligi, biće trener lajnbekera Kardinalsa, odlučio je prvi trener tima iz Finiksa Brus Erijans.

"Jedna stvar koju sam naučio od igrača je da ako možeš da me učiniš boljim, ne zanima me da li si 'zeleni stršljen'. Slušaću te", rekao je Erijans u obrazloženju svoje odluke.

Velterova, koja ima master diplomu iz sportske psihogije, postala je prva žena koja je igrala na poziciji koja ne zahtijeva šutiranje u muškoj profesionalnoj ligi u februaru prošle godine. Ona je tada igrala raninbeka u specijalnom timu za Teksas Revolušn u ligi u zatvorenom.

"Počastvovana sam što sam dio ovog nevjerovatnog tima", rekla je Velterova.

Takođe, Džen je trenirala lajnbekere i specijalne timove za Revolušn prošle sezone, čime je postala prva žena trener u nekoj muškoj profesionalnoj ligi.

"Treniranje je mnogo više od učenja. Ona će imati sjajnu priliku da kroz ovu saradnju sebi otvori mnoga vrata", rekao je Erijans.