<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pronađeno 20 napadača na Vučića, smijenjen tužilac

Imena između 15 i 20 osoba koje se sumnjiče za napad na premijera Srbije u Potočarima biće u narednim danima dostavljena Vijeću ministara BiH, saznaju "Novosti".

29. juli 2015, 12:00

"Napadači su pripadnici ekstremističke grupe "Crni labudovi" i borci bivše armije BiH koji su tijesno povezani s Naserom Orićem i radikalnim krilom SDA i malo poznata formacija "Antidejton", otkrili su "Novostima" bezbjedonosni izvori.

Prema informacijama lista, obavještene su i naše vlasti, a najavljeno je i da će ministar bezbijednosti BiH izaći u javnost sa konkretnim jmerama. 

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović, u izjavi za "Novosti", sugeriše da se ne smije stati samo na osobama koje su atakovale na premijera Vučića. 

Kako "Novosti" saznaju, dok se čekaju imena napadača, smijenjen je tužilac Ismet Šuškić, kome je u Tužilaštvu BiH povjerena istraga o potočarskom napadu. Taj posao sada vodi njegov šef, tužilac Božo Mihajlović, koji je na čelu Odsjeka za organizovani kriminal Tužilaštva BiH. 

U Tužilaštvu BiH očigledno nisu bili zadovoljni onim što je Šuškić uradio, pa je predmet ustupljen iskusnom tužiocu, poznatom i po tome što je pronašao i optužio krivca za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg komandanta specijalne jedinice "Panteri" Vojske Republike Srpske i funkcionera MUP RS.