<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mektić: Razgovarati o detaljima pucnjave u Potočarima

Dobro obaviješteni izvori otkrivaju da su bezbjednosne stukture u BiH pokrenule i istragu o razlozima zbog kojih je Aliću bila povjerena ova dužnost...

30. juli 2015, 12:00

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić najavio je da će sa direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadom Vilićem razgovarati o detaljima pucnjave koja se dan uoči održavanja komemoracije bošnjačkim žrtvama dogodila u Memorijalnom centru Potočari, a za koju je odgovoran visoki funkcioner Direkcije Rahman Alić.

"Upoznat sam o ovom incidentu i sa Vilićem ću detaljno provjeriti sve okolnosti. Istraga o nemilim scenama koje su se dogodile u Potočarima polako se privodi kraju i javnost će uskoro biti upoznata o rezultatima", poručio je Mektić.

Dobro obaviješteni izvori otkrivaju da su bezbjednosne stukture u BiH pokrenule i istragu o razlozima zbog kojih je Aliću bila povjerena ova dužnost, posebno nakon otkrivenih detalja iz njegove biografije koji govore da prije postavljanja na mjesto "prvog bezbjednjaka" komemoracije u Potočarima on nije obavljao neki složeniji policijski posao.

"Poslovi bezbjednosne organizacije tako osjetljivog skupa, kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi i desetine visokih domaćih i stranih državnika, nikako nisu smjeli da budu povjereni nekome ko se prvi put susreće sa takvim izazovima", ističu izvori.

Izvori zaključuju da prolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića kroz "špalir" razjarene rulje i činjenica da je samo pukim slučajem izvukao živu glavu iz Potočara, kao i Alićevo pucanje iz službenog pištolja u Memorijalnom centru dan uoči komemoracije, otvaraju sumnju da je ovog policajca neko namjerno postavio za šefa bezbjednosti, znajući da će sve da "uprska".