<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Elektroprenos BiH raspolaže sa 280 miliona KM za investicije

BANJALUKA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će naredna sjednica skupštine akcionara "Elektroprenosa BiH" biti održana 2. septembra u Banjaluci, navodeći da to preduzeće ima na raspolaganju 280 miliona KM za investicije.

30. juli 2015, 12:00

Cvijanovićeva je istakla da je na današnjem sastanku sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem bilo riječi o pripremama za tu sjedicu.

"`Elektroprenos` jeste kompanija koja ima veliki investicioni potencijal, a naravno da nam je u interesu da se investicije što brže realizuju", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da bi akcionari željeli da u toj kompaniji vide obnovu mreže, nova zapošljavanja i efikasnije poslovanje u skladu sa nadležnostima preduzeća.

"Kao entiteti vodimo računa o tome šta su to politike kompanije za koju znate da joj je rad odblokiran prošle godine nakon mnogo godina i naravno da želimo da znamo šta su njeni investicioni planovi", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je pojasnila da novac predviđen za investicije nije isto što i akumulirana dobit koja se dijeli između entiteta.

"Ovdje je riječ o novcu koji je namijenjen isključivo za investicije i nema dijeljenja između entiteta, ali ima prisustva entiteta kroz učešće u vlasništvu preduzeća u omjeru 41,11 Republika Srpska i ostalo Federacija BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila na raniji zaključak da je nivelaciju investicija nemoguće raditi godišnje, zbog čega je odlučeno da se to radi na trogodišnjem nivou.

"Kompanija je jako stabilna i profitabilna sa 1.300 radnika i mislim da je to zaista moćno preduzeće o čijoj poslovnoj politici treba da zajednički brinemo, a da to ovi zajednički sastanci i pokazuju", istakla je Cvijanovićeva.