<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sarajevo odbilo ponudu Zvezde za Cimirota

SARAJEVO

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković potvrdio je kako je s londonskim Čelsijem postignut dogovor o dolasku golmana Mateja Delača na Koševo na posudbu od godinu dana, dok je ponuda Crvene zvezde za Gojka Cimirota odbijena.

30. juli 2015, 12:00

"Odbili smo ponudu Zvezde koja je bila korektna i konkretna, ali je kvalitet Cimirota vredniji", rekao je Ibraković, ističući vrlo korektan i profesionalan odnos Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde, koji je bio u delegaciji beogradskog kluba koja je u ponedjeljak u Travniku posmatrala susret između Sarajeva i Drine.

Sportski direktor Sarajeva je kazao kako je Cimirot odluku prihvatio kao profesionalac i da je njegova želja, ukoliko ne ode u neki veći klub gdje bi se mogao razvijati, da ostane u FK Sarajevo, gdje je okružen odličnim saigračima.

Ibraković je rekao da je s menadžmentom Čelsija postigao dogovor o dolasku Delača na posudbu u trajanju od godinu dana. Delačev dolazak, koji bi mogao biti najveće pojačanje u ovom prijelaznom roku, navijači s nestrpljenjem očekuju.

"Još očekujemo njegov pristanak i dolazak u Sarajevo u narednim danima", rekao je Ibraković i dodao da vjeruje kako to neće biti problem, jer je golman Čelsija vezan za FK Sarajevo, s kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka BIH.