<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najugledniji američki portal opčinjen fotkama mlade Bišćanke (FOTO)

Mlada samouka fotografkinja Maja Topčagić iz Bihaća dospjela je na stranice "Huffington Posta", koji je očaran njenim fotografijama pravih crvenokosih ljepotica čija lica najčešće krase slatke pjegice.

30. juli 2015, 12:00

Ta 25-godišnjakinja snimila je seriju portreta ljupkih djevojaka, a "Huffington Post" je odlučio da je tim povodom intervjuiše.

Maja kaže kako je na većini njenih fotografija Asima Sefić, crvenokosa djevojka s plavim očima, koja joj je bila početna inspiracija.

"Samo dva posto ljudi na svijetu ima kombinaciju takve boje kose i očiju. Ove fotografije su dio mog ličnog projekta s kojim sam započela prije dvije godine, a baza fotografija raste iz mjeseca u mjesec. Crvenokose su unikatne: recesivni gen koji nose je zapravo genetska mutacija, po meni najljepša genetska mutacija na svijetu. Mnogi su prije pjegice, koje su česte na njihovim licima, smatrali nepoželjnim, no danas su jako primamljive fotografskom oku", kazala je Maja, koja svoje modele pronalazi većinom u svom rodnom gradu Bihaću ili u Sarajevu gdje živi.

"Radim na nekoliko projekata no još su tajna. Mogu samo reći da uključuju objavljivanje knjige 'Pjegava' (Freckled), kao i rad s Canonom. Više vam ne mogu otkriti", kazala je Maja na pitanje na čemu trenutno radi.