<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U koloni na autoputu Beograd-Niš rođeno dijete, završilo osnovnu, srednju i fakultet

Dete rođeno na autoputu Beograd-Niš kod isključenja za Smederevo uspješno je završilo svoje školovanje, nakon što je u koloni završilo osnovnu, srednju školu i saobraćajni fakultet, javljaju izvori sa lica mjesta.

03. august 2015, 12:00

Svedoci kažu da je dete osnovnu i srednju školu završilo sa svim peticama za vreme provedeno u koloni koja se formirala zbog radova na putu Beograd-Niš.

Roditelji Stevana Karanovića kažu da su presrećni što je dete izraslo u mladog čoveka i završilo školovanje i u vanrednim okolnostima nastalim zbog radova na deonici kod petlje Umčari.

– I mi smo, kao i većina ostalih roditelja u koloni, odlučili da dete ne šaljemo u školu, već da pribegnemo alternativnom načinu obrazovanja a to je školovanje kod kola. Stevan je za vreme svog odrastanja upoznao mnoge krajeve naše zemlje, kao što su na primer Grocka, isključenja za kružni put, rampa kod Bubanj potoka, a evo nadamo se da će uskoro videti i isključenje za Mladenovac – kažu roditelji Dragan i Marija Karanović.

Stručnjaci procenjuju da su se u koloni već izmenile dve generacije starosedelaca.

– Najstariji urođenici ove kolone se više i ne sećaju kada su krenuli na put i kuda su pošli. Mnogi među njima veruju da je kolonu stvorilo neko besmrtno biće i da je njihov svetovni zadatak da mile jedni za drugima a da će njihova duhovna nagrada biti to kada ugledaju kapije naplatne rampe gde ih čeka mitsko biće koje će podići rampu kada mu predaju barkod zapis na putnoj kartici – kaže naš najpoznatiji istraživač života u saobraćajnim gužvama Ratko Božović.

U međuvremenu, broj stanovnika kolone na autoputu Beograd – Niš svakodnevno raste, i očekuje se da će kolona uskoro dobiti status opštine, kako bi se ljudima koji tu borave olakšale administrativne procedure.

Izvor: Njuz.net