<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otkrivena najveća tajna Vladimira Putina: Da li je ovo prava istina o njegovom porijeklu?

Nemački list "Cajt“ je objavio tvrdnje vođe nekadašnjeg čečenskog pokreta Rustama Daudova koji navodno ima dokaze da Putin krije krije svoje porijeklo.

04. august 2015, 12:00

Prema njegovim tvrdnjama, koje je preneo nemački list Vladimir Putin je vanbračno dete rođeno u Gruziji i živeo prvih devet godina, a tu tajnu je krio tokom karijere kako bi izgradio bolji imidž u javnosti i došao na vlast.

Štaviše, on tvrdi da su mnogobrojne misteriozne priče o šefu Kremlja obelodanili ljudi koji su bili dobro upućeni u njegov život i koji su rizikovali sopstveni život da bi to razotrkili.

“Da su te priče objavljene ranije, Putin možda nikada ne bi postao predsednik Rusije i to bi možda promenilo tok svetske istorije“, piše lists.

Čečen Rustan Daudov navodno je došao u posedstvo snimka koji dokazuje njegovo pravo poreklo, ali i do žene za koju se tvrdi da je rodila ruskog predsednika. Reč je o Veri Putini koja je tada imala 73 godine i koja je živela u selu Meteči, oko 60 kilometara od Tbilisija.

“Ubeđena sam da je on moj Vova“, rekla je starica kada je Daudov uključio kameru predstavivši se kao čovek koji pravi priču o Putinu. Ona je ispirčala da je se kao devojka zaljubila u Platona Privalova i ostala trudna, te da je kasnije otkrila da je on oženjen zbog čega su se rastali. Dečak se rodio 7. oktobra 1950. godine, a kako njena porodica nije mogla da se brine o bebi dali su ga hraniteljskoj porodici, daljim rođacima Vladimiru Spiridonoviču Putinu i Mariji Ivanovoj Putini koji su živeli u Lenjingradu.

Vera je navodno tom prilikom rekla da su detetu izmenili krštenicu i upisali 7. oktobar 1952. godine kao datum rođenja.

Inače, pomenuti list navodi još osam ključnih momenata u priči od ruskom lideru, a jedna od njih je povezana i s misterioznim padom aviona u martu 2000. godine u Moskvi. Tada su poginuli Čečen Zija Bažajev, nekadašnji direktor naftne kompanije “Alijans grup“ i Artjom Borovik, ruski novinar poznat po tome što je kritikovao ruski režim. Oni su putovali u Gruziju kako bi se navodno sastali s Rustamom Daudovim koji je želeo da im pokaže snimak na kom su dokazi Putinovog porekla. U to vreme Putin je obavljao funkciju privremenog predsednika Rusije nakon povlačenja Borisa Jeljcina.

Izvor: B92