<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

On zna da će ga supruga napustiti za nekoliko godina i u tome je podržava

Džejson Stanford uskoro će se rastati od svoje supruge Sonje Van Meter. Razlog nije, kao što bi se moglo pretpostaviti razvod, već nešto daleko drugačije. Njegova supruga odlazi na Mars.

04. august 2015, 12:00

Da, dobro ste pročitali. Ona odlazi na Mars. A šta kaže njen suprug na to?

- Ovo je veće od mene. Ovdje se javljaju egzistencijalna pitanja daleko važnija od toga koliko će mi Sonja nedostajati i hoću li se sjetiti ko nam je vodoinstalater i gdje drži lozinke. Ako misija uspije i ako zaista osnuju održivu koloniju na drugoj planeti, to će zauvijek promijeniti istoriju čovječanstva, napisao je Džejson u tekstu za Texas Monthly.

Sonja će 2026. godine u sklopu misije Mars One zauvek napustiti Zemlju. O svom neobičnom putovanju, Sonja je govorila u nekoliko televizijskih emisija u kojima je gostovala, nakon čega su uslijedili negativni komentari.

Porodica Stanford

Sonju su optuživali da napušta porodicu, ali Džejson ipak drugačije gleda na odluku da se njegova supruga preseli na drugu planetu.

- Sonja će prvo prestati da bude Zemljanka i postaće nešto (teško mi je da ovo napišem) neljudski, napisao je između ostalog Džejson.

Takođe, on tvrdi da se čak navikao na ideju da će nejgova supruga umrijeti od raka usljed radijacije od koje putnici ne mogu da se zaštite .

- Zamislite da znate da ćete svoju partnerku gledati kako se razvija na drugoj planeti i umire od raka. Zamislite da to gledaju i svi na Zemlji. A sad zamislite da ta ideja više ne deluje čudno, napisao je Stanford.

Urkos svemu, Džejson bezuslovno podržava Sonju

- Vrijeme je da prihvatim svoju ulogu. Njeno je ime Sonja Van Marsovka i ja sam suprug astronauta. Mi smo samo običan bračni par u neobičnoj situaciji, a pravimo male korake za čovječanstvo, korak po korak, kaže on.

Blic žena