<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Narandžasti meteoalarm i dalje na snazi, pročitajte vremensku prognozu za naredne dane

Ubrzo stiže i zahlađenje. Pročitajte kad.

14. august 2015, 12:00

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. Od sredine dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti koji će u drugoj polovini dana usloviti lokalne pljuskove i slabu grmljavinu. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 39 °C.

Biometeorološka prognoza za danas


Slično kao u proteklom periodu, nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika. Prijepodne bit će ugodno, s tim u vezi preporučujemo da sve svoje potrebe završite u tom periodu. U drugom dijelu dana sparno, uz visoke vrijednosti temperature zraka. Neophodno je povesti brigu o zaštiti od vrućine i štetnog UV zračenja. Od reakcija na vrijeme moguće su glavobolja, nervoza, u noći moguće su poteškoće sa snom.

Vrijeme za vikend

U subotu u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u cijeloj zemlji se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 °C.

Narandžasto upozorenje!

Podjećamo da narandžasto upororenje za BiH je uključeno do 15. avgusta. Ovo upozorenje odnosi se na visoke dnevne temperature zraka. U ovom periodu dnevne temperature zraka, uglavnom su, od 32 do 38, na jugu i do 39 stepeni.