<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Beograđanka prihvatila majku s dvoje djece iz Sirije, udomila ih u vlastitom stanu

Jedna je Beograđanka svojim primjerom pokazala kako se brine o bližnjem...

24. august 2015, 12:00

U BEOGRADU stotine izbjeglice provele su dane i noći na kišnim ulicama metropole. Tisuće svakodnevno svjedoče njihovoj mučnoj sudbini, no ima i onih koji ne prolaze pognute glave. Jedna je Beograđanka svojim primjerom pokazala kako se brine o bližnjem, čak i onda kada on dolazi s drugog kraja svijeta, kada bježi od rata i stradanja.

Jelena Milić, direktorica Centra za euroatlantske integracije privremeno je prihvatila majku s dvoje djece iz Sirije u svoj dom, piše Telegraf.rs. Fotografije koje je objavila na Facebooku pravi su dokaz kako se samo jednom malom gestom može usrećiti nesretne ljude koji mjesecima nisu imali razloga za osmijeh.

Jelena je politička analitičarka iz Srbije, a Centar kojeg vodi osnovan je 2007. godine. Zalaže se za članstvo Srbije u EU i NATO-u te analizira trendove u liberalnim zemljama Zapada.

Od svojih prijatelja na Facebooku Milić traži da šire informacije sa savjetima za izbjeglice dok se one nalaze u Srbiji te moli da ih informiraju dok se nalaze na ulicama Beograda.

Djeca koju je primila u svoj dom presretna su.

"Od sto pedeset nepotrebnih kanala jedino sto nemam je CN Arabic:), da to je Manar prvo rekla kad je dosla kod nas. Al i ovaj na engleskom izgleda vrši posao. I Nutella. Globalizacija", objavila je Milić na svojem Facebook profilu.