<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivo Sanader ostaje u Remetincu!

Ivo Sanader nije pušten iz Remetinca. Odbijen je prijedlog obrane da se Sanader pusti iz istražnog zatvora i bivši premijer ostaje u Remetincu do daljnjega

26. august 2015, 12:00

Njegovi advokati tražili su da se pusti na slobodu nakon odluke Ustavnog suda kojom je ukinuta presuda za afere Hypo banka i Ina-MOL.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, advokati Ive Sanadera pozvali su se na odredbu zakona koja propisuje da optuženik u istražnom zatvoru ne može provesti više od tri i po godine.

Međutim, odbijen je prijedlog obrane da se Sanader pusti iz istražnog zatvora i bivši premijer ostaje u Remetincu do daljnjega...


Sanader je u Remetincu proveo skoro četiri godine, što dosad nije bilo upitno jer je na snazi bila pravomoćna presuda koju je Ustavni sud u međuvremenu ukinuo i vrati proces na početak.

Procesi protiv Sanadera u toku

Sanaderova odbrana se nada da će biti prihvaćena žalba u slučaju Fimi-medija o kojoj će Vrhovni sud raspravljati krajem septembra, prenosi Index.hr.

U tom slučaju Sanader je nepravomoćno osuđen zajedno s HDZ-om, kojem je tada bio na čelu.

Bivšem premijeru u toku je suđenje zbog slučaja Planinska, ali je sredinom juna taj postupak odgođen do sredine jeseni zbog pogoršanja njegova zdravstvenog stanja.

Nakon što mu je ukinuta pravomoćna presuda u slučajevima Hypo i INA-MOL, pripremno ročište za ponovljeno suđenje Sanaderu zakazano je za početak septembra.