<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vandali u Vukovaru kafiće vlasnika srpske nacionalnosti išarali fašističkim grafitima

Tokom noći nepoznata je osoba ili više njih na nekoliko lokala u vukovarskom Tržnom centru čiji su vlasnici ili korisnici mahom srpske nacionalnosti ispisala uvredljive grafite.

26. august 2015, 12:00

Tako je, javlja Radio slobodna Europa, na izlozima kafića jutros osvanulo niz neprimjerenih i uvredljivih grafita: "Ubij Srbina", "Vesele ustaše", "Čekamo vas mi Hrvati", a ovaj primitivni čin nije mogao proći ni bez slova U i bratske mu nacističke svastike.

Grafiti su sprejem ispisani najvjerojatnije u ranim jutarnjim satima, a pripadnici PU Vukovarso-srijemske izvršili su očevid kako bi pronašli autore ovog vandalskog čina.

Saopštenje se javila i Gradska organizacija SDP-a koja je najoštrije osudila ustaške i nacističke grafite.

"Tim postupcima namjerno se dižu tenzije i narušavaju se međunacionalni odnosi u gradu Vukovaru. Ovakav oblik govora mržnje produkt je podizanja tenzija od strane političkih opcija koji na takav način žele ubirati političke poene", među ostalim stoji u saopštenju vukovarskog SDP-a koji je vlasti pozvao da grafite još danas uklone.