<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Butik riječi u Banjaluci

U periodu od 24. do 28. avgusta 2015. godine u parku ,,dr Mladen Stojanović“ u Banja Luci održavaju se aktivnosti u sklopu ACED-ovog projekta "Carpe Librum goes Butik riječi", povodom interdisciplinarnog pristupa analizi knjige "Stepski Vuk" Hermann Hesse-a.

26. august 2015, 12:00

ACED-ov projekat pod menadžmentom Christine Punz je okupio u toku petodnevnih radionica 15 učesnika između 17-35 godina posvetivši se Hesse-ovom poznatom romanu "Stepski Vuk".

Tom prilikom organizovane su kreativne radionice mostarskog slikara Josipa Mićkovića i autora Nataše Kuzmanović.

U toku četvorodnevnih radionica učesnici će posvetiti vrijeme ovom poznatom romanu i krenuće na kreativno misaono putovanje, šetajući Banjalukom. Mnogobrojna su pitanja koja otvara Hesse-ov roman u vezi sa našom ljudskom potrebom za interakcijom, ili sa kontradiktornim karakteristikama svakog ljudskog bića. Učesnici će kroz kreativan rad potražiti odgovore na pitanja koje roman postavlja poput:  Šta je ono što je ljudsko u čovjeku? Koliko lica čovjek treba imati da bi bio kompletna ličnost? Da li je moguće imati više mišljenja, čak i ako su u suprotnosti?

Posljednjeg dana,  umjetničke, književne i filozofske refleksije učesnika će biti javno predstavljene zainteresovanoj publici kao dio "Ofarbanog slam poetry“ događaja kao završne etape projekta.

Tim povodom Vas pozivamo da 28.08. u 19h, u parku ,,dr Mladena Stojanovića” prisustvujete i medijski ispratite ovaj kulturni događaj u organizaciji Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj ACED.

Klub Čitalaca Carpe Librum je inicijativa ACED-a  koja se pod menadžmentom Christine Punz od marta 2015 redovno održava u Banjoj Luci. Carpe Librum je vannastavna, fakultativna ponuda za srednjoškolce, studente i apsolvente sa visokim afinitetom za čitanje.

Između obavezne školske ili  univerzitetske lektire, zabavnog televizijskog programa i interneta, ljubav prema čitanju počinje da skuplja prašinu zajedno sa knjigama na polici.

Tako je moto Carpe Librum-a - otkrivati ljubav prema čitanju, prepoznati inspirativne snage književnih tekstova i pustiti maštu da se razvija. Pored razmjene različitih mišljenja i iskustava kroz čitanje, tekstovi mogu poslužiti kao osnova za društvene, kreativne i umjetničke aktivnosti.