<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Gradačac: Otvoren sajam šljive

GRADAČAC

U Gradačcu je danas otvoren 42. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive na kojem će naredna četiri dana svoje proizvode i usluge predstaviti 250 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, NJemačke, Mađarske, Pakistana i Turske.

27. august 2015, 12:00

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, koji je otvorio sajam zajedno sa predsjednikom Uprave "Petrokemije" iz Kutine u Hrvatskoj Nenadom Zečevićem i premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem, rekao je da Sajam šljive godinama snažno podstiče privredni razvoj, naročito u poljoprivredi, kao i osnivanje novih preduzeća.

"Sajam je i mjesto edukativnih susreta proizvođača sa stručnim ljudima iz raznih oblasti koji promovišu granice znanja i saznanja u oblasti poljoprivrede i prerađivačke industrije", istakao je Novalić.

Prema njegovim riječima, Gradačački sajam je simbol ekonomskog rasta, saradnje i prosperiteta.

Novalić je istakao da je Sajam u Gradačcu najstariji sajam u BiH, a u regionu, zajedno sa zagrebačkim, beogradskim i novosadskim, jedan od najstarijih u jugoistočnoj Evropi.

Sajam prate i brojna stručno-naučna savjetovanja, kolektivne izložbe i prezentacije iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.