<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Luzijana: Ubio policajaca i izbo nožem tri žene

VAŠINGTON

Jedan policajac je ubijen, a jedna ženska osoba podlegla je ranama zadobijenim nožem u gradu Sanset u američkoj saveznoj državi Luzijani, javile su danas agencije.

27. august 2015, 12:00

Osumnjičeni Harison Vajli Džunior (Wiley Jr) ubio je pištoljem 51-godišnjeg policajca Henrija Nelsona koji je stigao na poziv za intervenciju pri porodičnom nasilju, a tri žene, među kojima i njegovu suprugu, izbo nožem, javio je AFP.

Pored njegove supruge, napadnute su dve sestre gradonačelnika susjednog gradića Grand Koto (Coteau), od kojih je jedna preminula, dok je druga u kritičnom stanju.

Vajlijeva supruga Kortni Džolivet je operisana u tamošnjoj bolnici i u stabilnom je stanju.

Ubica je poslije napada automobilom udario u izlog radnje, u kojoj se zabarikadirao, ali ga je policija uhapsila.

Šerif Okruga Landri Bobi Gidroz ukazao je na drogu kao na mogući uzrok.

"Kada ljudi konzumiraju nelegalne narkotike, postaju hrabri, postaju glupi", rekao je on.

U srijedu je u Virdžiniji bivši saradnik TV kompanije WDBJ7 Vester Li Flenegan ubio snimatelja i novinarku te televizije.

Objašnjavajući svoj postupak, Flenegan je naveo da je, između ostalog, to bila osveta i za pucnjavu na rasnoj osnovi 17. juna u afroameričkoj crkvi u Čarlstonu, u kojoj je ubijeno devet ljudi, podsjeća BBC.