<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na granici zadržavanja do pola sata

BANJALUKA

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija redovno, a jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i pored rijeka, saopštio je Auto-moto savez Srpske.

28. august 2015, 12:00

U toku je izgradnja saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima zbog čega će do kraja godine biti izmijenjen režim saobraćaja na toj lokaciji na regionalnom putu Prnjavor - Doboj, dionici Gornja Vijaka dva - Razboj.

Izmjena režima saobraćaja podrazumijeva povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Obustave saobraćaja provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

U Ugljeviku vozila usporeno saobraćaju zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež - Stari Ugljevik i regionalnog puta Ugljevik - Glavičice.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Karanovac -Crna Rijeka u mjestu Bočac vozila saobraćaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na području opštine Kotor Varoš u toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Jednom trakom saobraća se i na dionici magistralnog puta od Otoke, na granici Srpske i FBiH, do Novog Grada jedan. Vozila se naizmjenično propuštaju od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom. Radovi će trajati do 30. septembra, navode iz AMS.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce, kroz centar Šamca.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalitetu "Klakar Donji dva" zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje - Brusnica /granica Republike Srpske - FBiH/.

Povremena obustava saobraćaja pola sata a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na tranzitu kroz Sarajevo, u Federaciji BiH, izmijenjen je režim saobraćaja. Teretna vozila mase do sedam i po tona i autobusi koriste alternativni pravac iz pravca Pala i to Bistrik - Hamdije Kreševljakovića - Terezija - Vraca, a iz suprotnog pravca koriste pravac Dolac Malta - Azize Šaćirbegović - raskrižje Vraca - Terezija - Hamdije Kreševljakovića - Bistrik.

Sva ostala vozila mogu da koriste alternativni pravac kroz grad.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa Podlugovi - Sarajevo sjever, saobraćaj se u dužini od četiri kilometra odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Od danas počinju sanacioni radovi na sjevernom ulazu u Mostar, od Zalika do Narodnog pozorišta, zbog čega će na snazi biti obustava saobraćaja za vozila mase veće od sedam 7 tona. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Radovi se izvode na putnim pravcima: Doboj - Gračanica, Bugojno - Novi Travnik, Jablanica - Prozor, Čapljina - Stolac i Konjic - Jablanica.

Na graničnim prelazima u BiH vozila se jutros zadržavaju do pola sata, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno na prelazu Doljani, pa se vozačima savjetujemo da se prije polaska na put informišu o trenutnim zadržavanjima na graničnim prelazima.

Zbog radova u Hrvatskoj do 31. avgusta zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na graničnom prelazu Brčko - Gunja.