<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vojvodina poražena za oproštaj od Lige Evrope

NOVI SAD

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras u revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope od ekipe Viktorije Plzenj rezultatom 2:0 i tako se poslije poraza u prvom meču (3:0) oprostili od međunarodnog takmičenja u ovoj sezoni.

28. august 2015, 12:00

Vojvodina je dobro otvorila utakmicu i već u trećem minutu Ivanić je poslije lijepog duplog pasa sa Ožegovićem mogao ozbiljnije da ugrozi gol gostiju, ali je predugo oklijevao i omogućio golmanu Viktorije Kozačiku da lako interveniše.

Novosađani su nakon toga nametnuli žestok pritisak na gol Čeha, izveli su seriju kornera, imali nekoliko poluprilika, a sjajnu šansu u 17. minutu nije iskoristio Ivanić.

On je poslije solo akcije snažno šutirao sa vrha šesnesterca i kada su svi na stadionu pomislili da Vojvodina dolazi do rezultatske prednosti, lopta je pogodila stativu i odbila se u polje.

Po starom fudbalskom pravilu, kada se ne iskoriste šanse stiže kazna, a fudbalerima iz Plzenja nije dugo trebalo da kazne domaćina.

Ni pun minut nakon što je Ivanić pogodio stativu gosti su došli u vođstvo i to na najbizarniji mogući način - autogolom Igora Ðurića.

Kapiten gostiju David Limberski je poslije brzog kontranapada centrirao sa lijeve strane u "srce" šesnaesterca Vojvodine, na loptu je natrčao Ðurić i nespretno je tijelom ubacio u sopstvenu mrežu.

Nakon primljenog gola domaći tim je nastavio sa inicijativom, a najbolju šansu do kraja poluvremena imali su Ožegović i Babić, ali su se "posvađali" oko lopte i tako propustili lijepu priliku za izjednačenje.

Drugo poluvrijeme otvoreno je sjajnom šansom Viktorije koja je, samo što se krenulo sa centra, mogla da udvostruči prednost. Kolar je u kaznenom prostoru Vojvodine dobro glavom zahvatio loptu poslije centaršuta Kopica, ali je golman Vojvodine Srđan Žakula fantastičnom paradom uspio da sačuva mrežu izbacivši u korner loptu koja je išla pod prečku.

Vojvodina je novu šansu imala u 57. minutu, Paločević je lijepim pasom pronašao Vasilića koji je iskosa sa desne strane izbio sam pred golmana, ali umjesto da šutira na gol pokušao je da pronađe nekog od saigrača i pogriješio.

I opet je fudbalere Vojvodine vrlo brzo stigla kazna za promašenu šansu. Brz kontranapad i dobru akciju Viktorije golom je krunisao Ðuriš u 60. minutu.

Poslije tog gola gosti iz Češke zagospodarili su terenom, imali su nekoliko dobrih šansi da potpuno dotuku Vojvodinu, ali je raspoloženi Žakula, baš kao prije sedam dana u Plzenju, spasio svoj tim ubjedljivijeg poraza.

Statistika

Utakmica je odigrana na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu pred oko 8.500 gledalaca, a sudio je Mihael Kukulakis iz Grčke.

Strijelci: Ðurić (autogol) u 19. i Ðuriš u 60. minutu.

Žuti kartoni: Ðurić, Pekarić (Vojvodina), Vuh, Limberski (Viktorija).

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Ivanić (od 80. Stamenić), Pekarić, Paločević, Nastić (od 66. Radović), Babić (od 64. Zoćević), Ðurić, Sekulić, Maksimović, Ožegović.

VIKTORIJA PLZENJ: Kozačik, Hubnik (od 54. Baranek), Limberski, Vanek, Kopič, Petražela (od 72. Vuh), Ðuriš, Hroškovski, Prohacka, Kolar (od 81. Mahmutović), Rajtoral.