<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dugoročna prognoza: Ovo nas vrijeme očekuje u prvim danima septembra

Prognoza do kraja avgusta i početkom septembra

28. august 2015, 12:00

Meteorolozi predviđaju da će u Bosni i Hercegovini danas biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost dok se i narednih dana očekuje lijepo vrijeme.

Kako su kazali iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Moguć je vjetar, slab do umjeren, u Bosni, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni.

Istakli su da će dnevne temperature zraka iznositi od 31 do 37 stepeni Celzijevih.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu oblačnost, dok će dnevna temperatura zraka iznositi oko 32 stepena.

Prema posljednjim podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u BiH se za vikend očekuje sunčano i vruće vrijeme.

"U subotu će biti sunčano i vruće. Jutarnje temperature će biti od 13 do 19, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 32 do 38 stepeni. U nedjelju će, također, biti sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 33 do 39 stepeni", naveli su iz Zavoda.

- U ponedjeljak i utorak naredne sedmice sunčano -

U ponedjeljak i utorak naredne sedmice će biti sunčano, a dnevne temperature će iznositi od 33 do 39 stepeni odnosno od 31 do 37 stepeni Celzijevih.

U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, ponegdje na sjeverozapadu Bosne, je moguć slab i kraktrojan pljusak kiše. Dnevne temperature će se kretati od 26 do 31 stepen. U četvrtak prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost a oko poslijepodneva porast naoblake, što prema kraju dana i u večernjim satima može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura će iznositi od 22 do 28 stepeni.

Stručnjaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda predviđaju da će početkom septembra biti zabilježen nešto niže temperature.

"Od 1. septembra moguće je osvježenje u vidu nešto nižih temperatura, pri tome su izgledne i padavine, ali ne u većim količinama, pretežno u istočnim, centralnim i jugozapadnim dijelovima Bosne i Hercegovine", kazali su iz Zavoda.

Osjetnija promjena vremena, sa više padavina i uz niže temperature zraka, prema aktuelnim prognostičkim kartama, izgledna je od 10. septembra.