<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Eksplozija u Vrbanima: Najmanje jedna osoba opečena, još četiri hospitalizovane

U eksploziji u Siječanjskoj ulici na Vrbanima ozlijeđena je jedna osoba, a još su četiri hospitalizirane, najvjerojatnije nakon što su se nagutale dima, doznajemo iz PU zagrebačke.

28. august 2015, 12:00

Do eksplozije je došlo nešto prije 16 sati na trećem katu zgrade, a vatrogasci su zbog požara koji je u međuvremenu ugašen dizalicom evakuirali stanare, potvrdili su za Index iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

"Požar je ugašen, ali sanacija požarišta traje i dalje. Jedna je osoba opečena, ali prema našim informacijama ozljede nisu teže", rekli su za Index dežurni vatrogasci zagrebačke JVP.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je dojavu od Županijskog centra 112 o požaru u 16 sati i 20 min.

Na terenu 23 vatrogasca i sedam vozila

Na intervenciju je izašlo sedam vatrogasnih vozila i 23 vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Uz njih su na terenu bile i ekipe PU Zagrebačke i Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Iz stana je evakuirano šest osoba, a djelatnici hitne medicinske pomoći odvezle su pet osoba koje su bile u kontaktu s dimom.

Prema prvotnim informacijama bilo je govora o eksploziji plina, kako je izvijestila DUSZ, no vatrogasci govore samo o požaru koji je zahvatio stan. Konačnu riječ imat će policija, a nakon što završi istraga koja je u tijeku.

Index.hr