<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Slučajno otkrio (i prošao) Googleov tajni test skriven u pretraživaču - i dobio posao

Max Rosett, programer, otkrio je u svom blogu neobičan način na koji je dobio posao na Googleu - zahvaljujući tajnom testu koji se nalazi u popularnom pretraživaču.

28. august 2015, 12:00

STANOVITI Max Rosett na svom je  blogu detaljno opisao kako je dobio posao u Googleu, zahvaljujući skrivenom testu koji je integriran u popularnu tražilicu

Max, inače programer koji je na Googleu često pretraživao termine vezane za posao kojim se bavi, jednoga je dana, u potrazi za dodatnim informacijama koje su mu bile potrebne za projekt na kojem je radio, a vezan za finaliziranje diplomskog rada, u tražilicu unio pojam "python lambda function list comprehension", a nakon unosa pokrenuo se tajni Googleov proces testiranja za otkrivanje i regrutaciju novih zaposlenika.


Nakon što je na Googleovo pitanje "Razumijete li naš jezik i prihvaćate li izazov?" odgovorio potvrdno, pokrenula se stranica Foo.bar koja je sadržavala šest programerskih zadataka s ograničenim vremenom predviđenim za rješavanje svakog od njih.

Max je riješio sve zadatke i nakon toga dobio poziv iz Google - za razgovor za posao. "Bilo je to stvarno iznenađenje, kada je nakon nekoliko dana stigao njihov e-mail i kada smo dogovorili razgovor", kaže Max.

Index.hr