<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

»Volim Brejvika, želim da živimo u šumi i imamo djecu«

OSLO

Madelajn (26) iz Švedske tvrdi da je Anders Brejvik (36) jedini muškarac u njenom životu kojeg voli.

29. august 2015, 12:00

Kaže i da će ga čekati koliko treba kako bi bili zajedno. Tvrdi da Brejvik nije nasilan čovjek i da ga voli zbog onoga što on jeste, a ne onoga što je učinio.

Podsjetimo, Brejvik je ubio 77 nevinih ljudi u krvavom napadu 2011. godine u Norveškoj. 

Madelajn tvrdi kako Brejvik nije monstrum te kako joj iz zatvora šalje pisma u kojima joj piše da je lijepa. Madelajn mu je, naime, poslala preko 250 pisama. Ona je od njega dobila dva pisma, ali tvrdi da joj je Brejvik pisao puno puta, ali da su vlasti u zatvoru zaplijenile ta pisma. Prvo Brejvikovo pismo je dobila u oktobru 2013. godine. Madelajn tvrdi da je Brejviku prvo pismo poslala u februaru 2012. godine. Kaže da joj je pomogao da prevlada sramežljivost te da joj on daje snagu u borbi s tumorom.

Tvrdi da su se ona i Brejvik upoznali 2007. godine na internetu.

"Činilo mi se da se ja sviđam njemu, a on se sviđao meni. Za nekoliko sedmica to je postalo nešto dublje. Razmijenili smo fotografije i 2009. smo se dogovorili da ćemo se naći u Karlstadu", rekla je Madelajn. Ali pošto je patila od hronične sramežljivosti i imala je vrlo nisko samopouzdanje, sastanak je otkazan.

"Mislila sam da mu se neću svidjeti", rekla je Madelajn. Brејvik joj se javio u oktobru 2009. i tada joj je rekao kako nije dobro vrijeme da počnu vezu.

"Rekao je da se ne može emocionalno vezati i da nije dobro vrijeme za to", kaže Madelajn. Pisala mu je, ali joj nije odgovorio. Sljedeći put kada je nešto čula o Brejviku bilo je to 2011. kada je izveo napade.

"Kada se pojavila informacija o bombi u Oslu svi smo mislili da je riječ o džihadistima. Ali kada sam vidjela da je riječ o Brejviku, šokirala sam se. To nije bio Brejvik kojeg ja poznajem. Nikad mi se nije činio kao nasilna osoba. Podržao me kada sam se prijavila za svoj prvi posao. Uvijek me nasmijavao i ohrabrivao", kaže Madelajn. Ali kaže da ga jednako voli kao i prije osam godina.

"On je jedini muškarac kojeg sam voljela, a on je rekao i da voli mene. Čekaću ga koliko je potrebno. Želim da ga puste iz zatvora i da živimo u kući u šumi i da imamo djecu. On bi bio dobar otac", kaže Madelajn koja se u međuvremenu razboljela. Dobila je tumor na mozgu pa ne može da radi te dobiva socijalnu pomoć od države. Ipak uspije svaki mjesec Brejviku poslati oko 207 kuna.

Brejvik je osuđen na 21 godinu zatvora odnosno maksimalnu kaznu koju za ovaj zločin može izreći norveški sud.

(Daily Mail)