<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bolt ne uživa, neće na SP 2017.

Želim da trčim, ali mislim da sport nije zanimljiv kao nekada, kaže Bolt

29. august 2015, 12:00

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt rekao je da su šanse da se nađe na Svjetskom prvenstvu 2017. godine u Londonu 50:50 jer sve manje uživa u atletici.

Bolt, koji je u četvrtak kompletirao dvostruki trijumf na planetarnom šampionatu u Pekingu pobjedom na 200 metara, naglasio je da će sigurno učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

"Želim da trčim, ali mislim da sport nije zanimljiv kao što je nekad bio, sada je iscrpljujući. Ne mogu da uživam u njemu koliko želim jer moram više da se žrtvujem. Šanse za London su 50:50", rekao je Bolt,

Jamajkanac je posljednjih godina više puta istakao da planira da se takmiči do Rija, a da će potom odlučiti da li će nastaviti da se takmiči ili završiti karijeru. Mediji su spekulisali da bi zbog sponzora mogao da odloži povlačenje do Londona. Bolt je dosad osvojio deset titula na Svjetskim prvenstvima, a još ima šansu za het-trik u Pekingu, u štafeti 4x100 metara s timom Jamajke. Ljubitelji atletike i na toj trci će vidjeti novi okršaj Bolta i Amerikanca Džastina Getlina.

"U maju su nas Amerikanci pobijedili i Getlin je bio junak tog trijumfa. Ali, vjerujem da je sada umoran i ne vidim razlog zašto ne bismo osvojili zlato", naglasio je Bolt.

Zaustavila ga povreda

Američki desetobojac Trej Hardi odustao je od daljeg učešća na Svjetskom prvenstvu u Pekingu zbog povrede leđa tokom takmičenja u skoku udalj. Svjetski šampion iz 2009. i 2011. povrijedio je donji dio leđa prilikom nezgodnog doskoka u trećoj seriji. On se potom mučio u bacanju kugle, prije nego što je definitivno odustao, uoči nadmetanja u skoku uvis. Njegov menadžer Pol Dojl saopštio je da će se Hardi podvrgnuti detaljnijim pregledim kako bi utvrdili težinu povrede.