<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Besana noć: Požar u tvornici »Krivaja« u Zavidovićima, dva vatrogasca povrijeđena

ZAVIDOVIĆI

Mirsad Čamdžić, šef Profesionalne vatrogasne brigade Zavidovići, potvrdio da je požar u Tvornici montažnih kuća Zavidovići, koji je izbio kasno sinoć lokalizovan ali da još nije ugašen. Vatrogasci se i dalje bore sa vatrom.

29. august 2015, 12:00

Tokom gašenja povrijeđena su i dva vatrogasca, a materijalne štete su nemjerljive. Uzrok požara još nije poznat,

Požar je prijavljen 45 minuta poslije ponoći, a u gašenju požara pomogli su i pripadnici službe civilne zaštite, građani i radnici fabrike.

Čamdžić je dodao da su u pomoć pritekle i vatrogasne ekipe iz drugih opština - Žepče, Maglaja i Zenice i da je na gašenju požara cijelu noć bilo angažovano 11 vozila.

Prema njegovim riječima, u ranim jutarnjim satima sprečeno je dalje širenje požara na obližnje industrijske objekte, pre svega na fabriku nameštaja koja se nalazi u neposrednoj blizini, ali i na druge pogone fabrike montažnih kuća koji nisu bili zahvaćeni požarom.

Požar je, međutim, još aktivan u objektu same fabrike i Čamdžić procjenjuje da će za njegovo potpuno gašenje vjerovatno biti potreban cijeli dan, prenose sarajevski mediji.

Vatrogascima je tokom noći posao otežavala izuzetno visoka temperatura i privremene eksplozije zbog salonita, rekao je Čamdžić, dodajući da je bila i jedna veća eksplozija čiji uzrok nije poznat.

"Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mjesta", kazao je Čamdžić.

Čamdžić je naveo da ne raspolaže konkretnim informacijama o veličini objekta koji je zahvaćen požarom, ali da prema onome što je sinoć vidio, njegove dimenzije nisu manje od 250 metara u dužinu i 70 metara u širinu.