<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kako se Djed Mraz spasao od bankrota

Finski Djeda Mraz spasen je u posljednjem trenutku i neće ići u bankrot, jer je Grupacija Laponski safari otplatila poreske dugove i kupila većinu dionica firme Dianordia Oja koja organizuje atrakcije Djeda Mraza tokom cijele godine

29. august 2015, 12:00

"S ovim aranžmanom želimo da obezbjedimo da priča o Djeda Mrazu traje i dalje", rekao je Jirki Niva, izvršni direktor firme Laponski safari, koja organizuje 'safarije' sa irvasima i motornim sankama.

Prošle nedelje Kancelarija Djeda Mraza je saopštila da joj je preostalo samo par dana da izbjegne zatvaranje zbog duga na ime poreza u iznosu 200.000 evra.

U finansijske neprilike Djeda Mrazova Kancelarija je ušla zbog recesije i pada broja turista iz Rusije, koji su najbrojniji posjetioci.

Kancelarija Djeda Mraza nalazi se na sjeveru Finske i tokom cjele godine organizuje susrete i fotografisanje s najslavnijim djedicom na svetu i njegovim irvasima.

Samo tokom prošle godine Kancelariju je posjetilo oko 300.000 turista, od kojih je ostvaren prihod od oko dva miliona evra.