<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Samohrani otac rasplakao svijet: Prodaje olovke da bi prehranio ćerku koja mu spava na ramenu

Nakon što je fotografija izbjeglice koji pokušava da proda hemijske olovke u Bejrutu dok drži ćerkicu u naručju obišla svijet, prikupljeno je hiljade dolara za njegovu pomoć.

29. august 2015, 12:00

Naime, na fotografiji se vidi očajni otac kako na ulici pokušava da proda hemijske olovke sa ćerkicom koja mu spava na ramenu. Gisur Simonarson, koji za sebe kaže da je aktivista, potresnu fotografiju je objavio na svom Tviter nalogu uz apel da se pomogne nesrećnom čovjeku.


Nakon što je pokrenut haštag #BuyPens (kupite olovke) ponovo su uspjeli da pronađu nesrećnog čovjeka koji je inače samohrani otac dvoje djece, a njegova ćerkica Rem ima četiri godine. Vjeruje se da su Palestinci koji su stigli iz izbjegličkog kampa u Damasku. 

Pokrenuta je „crowdfunding“ kampanja na jednom sajtu kako bi se prikupila pomoć za Abdula i njegovu djecu, a za samo nekoliko sati prikupljeno je nekoliko hiljada dolara. 

“U kontaktu sa sam UNICEF-om da mu pomognu da se prebaci na neku sigurnu lokaciju i da budemo uvjereni da ga niko neće iskoristiti. Takođe razmišljam i o otvaranju nekog fonda koji bi mu mjesečno isplaćivao novac tako da ne završi sa vrećom punom para sa kojom neće znati šta da radi“, rekao je aktivista.