<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Oprez: Narandžasto upozorenje za cijelu BiH, temperature i do 39 stepeni

Meteoalarm i Federalni hidrometeorološki zavod izdali su upozorenje građanima zbog današnjih visokih temperatura zraka.

30. august 2015, 12:00

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje koje podrazumijeva opasne i neuobičajne vremenske uslove. Upozorenje se izdaje pod pretpostavkom da će doći do štete, ali i ljudskih žrtava pa se savjetuje oprez i redovno informisanje o očekivanim meteorološkim uslovima.

Upozorenje je izdato za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine. Također, Meteoalarm savjetuje visoku svijest rizika i praćenje upustava državnih tijela.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) također je izdao upozorenje za vremenski period od 14 do 17 sati s obzirom da će temperature zraka dostići nivoe od 31 do 37 stepeni Celzijusa.

Pored velikih vrućina i sunčanog vremena, danas će u našoj zemlji preovladavati slab vjetar koji će dodatno otežati obavljanje dnevnih aktivnosti. Najviša moguća temperatura za nedjelju može dostići nivo od 39 stepeni, dok će u glavnom gradu BiH najviša dnevna temperatura iznositi 34 stepena Celzijusa.

Klix.ba