<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Palestinke postale internet hit: Pretukle vojnika koji je htio uhapsiti dječaka (VIDEO)

Video-snimak na kome se vidi kako se nekoliko Palestinki tuče s vojnikom, koji pokušava da uhapsi jednog dječaka, pogledan je više od dva miliona puta na Fejsbuku.

31. august 2015, 12:00

Na snimku, koji baca svjetlo na izraelsku vojnu politiku na okupiranim palestinskim teritorijama, maskirani vojnik drži dvanestogodišnjeg dječaka, kome je ruka u gipsu dok ga rođake tog mladog Palestinca, uključujući majku i sestru, vuku za uniformu i udaraju.

Dječakova petnaestogodišnja sestra grize vojnika za ruku, dok okupljeni Palestinci upozoravaju vičući: ” On je mali dječak. Ruka mu je slomljena”.

Vojnik se bori najprije sa dječakom, a potom s grupom žena, koje su mu strgnule masku s lica, oko jedan minut, prije nego što komandujući oficir stigne da mu pomogne. Vojnik tada pušta dječaka i ljutito baca šok-bombu na grupu ljudi dok odlazi.

Orginalni video snimak, do koga je došao Asošijeted pres preko autora, lokalnog aktiviste i rođaka dječaka, Bilala Tamimija, prikazuje to isto. to radio.

Sukob je izbio u petak tokom nedjeljnog preotesta u selu Nebi Saleh na Zapadnoj obali, gdje se izraelski vojnici i palestinski demonstranti često sukobljavaju. Stanovnici sela tvrde da im je obližnje jevrejsko naselje ograničilo pristup izvoru.

Snimak je izazvao osude na račun Izraela, jer isuviše oštro postupa u sukobu s palestinskim demonstrantima, posebno maloljetnicima.