<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Islamisti lancima vezali četiri šiita i žive ih spalili

Pripadnici Islamske države objavili su novi propagandni video-snimak, u kojem su prikazali još jedan od svojih varvarskih činova, a žrtve su četvorica šiita.

31. august 2015, 12:00

Na petominutnom snimku se vidi kako džihadisti lancima vezuju četiri iračka šiitska borca, a zatim ih žive spaljuju.

Žrtve su nosile narandžaste kombinezone, prepoznatljive za zatvorenike Islamske države, a identifikovane su kao borci provladinih snaga Narodne mobilizacije sa juga Iraka. Zarobljeni šiiti bili su primorani da priznaju svoje "zločine" pred kamerom.

"Sada je došlo do odmazde... Mi ćemo ih napasti kako su oni nas napali i kazniti ih kao što su oni nas kažnjavali", rekao je maskirani džihdista na video-snimku za koji još nije poznato gdje je niti kojeg datuma je snimljen.

Masovna pogubljenja na teritorijama pod kontrolom ISIL-a u Iraku i Siriji, uključujući odsijecanja glava, upucavanja, davljenja i paljenja, često se snimaju i objavljuju na internetu.

Najnovije u nizu pogubljenja bilo je odmazda zbog činjenice da je iračka vojska u razmjeni vatre ubila nekoliko pripadnika Islamske države.