<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kao beba je bio veličine papirne novčanice, a danas je pravi mali ljepotan

Maleni Levi Fips ima tri godine, ali i dalje djeluje kao da ima samo jednu. Ipak, ako pogledate njegovu fotografiju iz vremena kada je bio beba djelovaće vam kao pravi pravcati džin. Na rođenju je mališan bio veličine jedne papirne novčanice. Taj oktorbar 2011. bio je sudbonosan.

31. august 2015, 12:00

Doktori su primijetili da je Levi prestao da se razvija u materici. Došao je na svijet hitnim carskim rezom, ali tek onda su uslijedile nove strijepnje. Bilo je pitanje u kakvom će stanju biti beba. Levi je imao samo 900 grama, a sićušna Moli je slikom pored tatine burme raznježila sve.


Majka Katrina Bajers čuva svog dječaka kao malo vode na dlanu. Mislila je da on nikada neće prohodati ali mali junak je ipak uspio. 

"Bio je to nevjerovatan trenutak. Uspio je da prohoda. Kada smo vidjeli kolicni je stavili smo novčanicu pored njega da bi ljudi mogli da imaju ideju o njegovoj veličini. Doktori su nam rekli da možda neće živjeti duže od nekoliko dana, ali pokazao im je da griješe", priča majka.

facebook/KatrinaByers
facebook/KatrinaByers

Mali Levi je imao tri rupe u srcu i probleme sa crijevima, a izborio se i sa operacijama i sa infekcijama. 

Katrina je imala šest pobačaja prije Levija, a iz prvog braka ima dvije ćerke Čelsi En (14) i Kiru (11). Levi je sin nje i novog partnera. 

Do posljednjeg trenutka je strahovala za život bebe jer nisu znali zbog čega je toliko sitan.

facebook/KatrinaByers
facebook/KatrinaByers

Danas Levi ima veličinu dvanaestomjesečne bebe, ali ima veliko srce. 

"Ponosna sam na mog malog borca. Svaki put kada vidim novčanicu sjetim se koliko mali je bio - i koliko je uspeo to da pobjedi", otkriva dječakova majka. 

Bravo, maleni.