<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izetbegović: Neki pokušavaju uzeti više pozicija nego što ih slijeduje

SARAJEVO

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon današnje troipostane sjednice kolegija SDA istakao je da će procesi u Federaciji BiH ići sporo kada je posrijedi formiranje vlasti zbog toga što neke stranke iako su male imaju velike pretenzije.

31. august 2015, 12:00

“Može se reći da je u pitanju politička trgovina i da neki pokušavaju uzeti više pozicija nego što ih slijeduje”, istakao je on.

Izetbegović je komentarišući protekli samit u Beču, istakao da je dobro ocjenjen nastup predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića, te da će shodno tim dogovorima u BiH biti uloženo oko 300 miliona evra u razvojne infrastrukturne projekte.

On je dodao da je na kolegiju dogovorena sjednica Predsjedništva SDA u Banjaluci slijedeće sedmice, a tema te sjednice će biti: “Loš položaj bošnjaka u RS”.

Odgovarajući na upit novinara, da li će SNSD ući u koaliciju, on je istakao da je njegova izjava pogrešno protumačena, te da je na tragu izjava sa sastanka lidera SNSD-a, SBB-a i HDZ-a, u Mostaru rekao da je to dobro za stabilizaciju prilika u BiH, te da nije spominjao proširenu koaliciju.