<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poslodavci u RS: Očekujemo usvajanje novog zakona o radu u naredna tri mjeseca

BANJALUKA

U Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske očekuju radni tekst novog zakona o radu, na kojem će zajedno sa socijalnim partnerima raditi u narednom periodu.

01. septembar 2015, 12:00

Direktor ove poslovne unije Saša Aćić rekao je danas u izjavi novinarima da očekuje da će u naredna dva do tri mjeseca u Narodnoj skupštini RS biti usvojen novi zakon o radu.

Za razliku od poslodavaca, Savez sindikata ne pristaje na donošenje novog radnog zakonodavstva u ovom bh.entitetu.

Predsjednica tog sindikata Ranka Mišić ranije je nekoliko puta ponovila da nema nikakve potrebe za donošenjem novog zakona o radu u RS, jer je postojeći moderan i fleksibilan i da je ključ problema u njegovom neprimjenjivanju.

„Zakon o radu RS je dovoljno fleksibilan, nije prepreka ekonomskom napretku i zapošljavanju, te dolasku stranih investicija“, utvrdila je Mišić i dodala da Savez sindikata RS nikada neće pristati na smanjenje dostignutih radničkih i sindikalnih prava.

Ministar rada u RS Milenko Savanović nedavno je rekao da garantuje da novi zakon o radu nosi dobra rješenja, koja će sigurno biti afirmativna za radnike, poslodavce i institucije, a prije svega za sve građane RS.