<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Foka zamolila ronioca da je češka po stomaku (VIDEO)

Gari Grejson je pedesetpetogodišnji avanturista iz Velike Britanije. U svom životu radio je sve i svašta, vidio razna svjetska čuda, beskrajno lijepe predjele i upoznao mnoge ljude i životinje. Ipak, kaže da će mu zauvijek u srcu ostati susret sa jednom fokom na samom dnu mora, tokom ronjenja u blizini ostrva Sili.

02. septembar 2015, 12:00

Gari je ronio i sreo dvije foke. Njegov prijatelj je uključio kameru kako bi usnimio reakciju foka na ronioce. Ono što je kamera zabilježila već skoro godinu dana oduševljava ljude širom svijeta!


Naime, jedna naračito druželjubiva foka prišla je Gariju i uhvatila ga je za ruku. Jasno mu je dala do znanja da bi voljela da se sa njim poigra, i ukoliko nije problem, da je Gari malo češka po stomaku. 

-Ova siva foka je naišla i sa mnom provela 5 minuta koje nikada neću zaboraviti. Volim prirodu i uzbuđenja, iskusan sam ronilac, ali nikada nisam doživio ništa slično. 

-Ljudi me često pitaju zašto volim ronjenje. Evo im odgovora! 

Pogledajte video i uvjerite se da su i foke druželjubivi hedonisti.