<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

I Aleksandra Krunić eliminisana na startu US Opena

NJUJORK

Srpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je već na startu Otvorenog prvenstva SAD pošto je večeras poražena od Crnogorke Danke Kovinić u tri seta - 4:6, 7:5, 6:1.

02. septembar 2015, 12:00

Njihov prvi međusobni duel obilježen je velikom i izjednačenom borbom samo u prva dva seta. Krunićeva je povela nakon brejka u sedmom gemu (4:3), ali je Kovinićeva uzvratila u nastavku susreta i došla do izjednačenja oduzevši servis protivnici u 12. gemu za 7:5.

U odlučujućem trećem setu Krunićeva je potpuno ostala bez energije i koncentracije. Nije imala rješenja da zaustavi nalete zahuktale protivnice, pa je Crnogorka zasluženo trijumfovala nakon dva sata borbe.

Srpska teniserka će zbog večerašnjeg poraza ostati bez velikog broja bodova s obzirom na to da je prošle godine na US Openu stigla do osmine finala.

Krunićeva se tako pridružila Ani Ivanović i Jeleni Janković, koje su takođe eliminisane već u prvom kolu posljednjeg gren slema sezone, tako da na ženskom turniru boje Srbije brani jedino još Bojana Jovanovski.

Ona u 2. kolu igra u sredu protiv Kristine Mladenović iz Francuske.

Kovinićeva, trenutno 81. na WTA listi, u 2. kolu igra protiv Slovakinje Ane-Karoline Šmidlove, koja je savladala Njemicu Juliju Gergeš sa 6:3, 6:4.