<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nijemac biber-sprejom napao izbjeglice, najmanje 40 povrijeđeno

BERLIN

Najmanje 40 ljudi, među kojima osmoro djece, povrijeđeno je danas u Njemačkoj nakon što je jedan 28-godišnji muškarac napao biber-sprejom tražioce azila u centru za prihvat izbeglica, saopštile su lokalne vlasti.

02. septembar 2015, 12:00

Policija je uhapsila počinioca, koji je bio pozitivan na alkohol i drogu, objavio je sajt "Raša tudej".

Izbjeglice su napadnute biber-sprejom u gradu Masov, u bivšoj bolnici koja je nedavno preuređena u centar za izbjeglice, objavio je list "Lokal".

Napadač je ubrzo savladan i zaključan u praznu sobu, rekli su svjedoci.

Više desetina izbjeglica je u ovom napadu pretrpjelo iritacije respiratornog istema i očiju. U bolnicu je prevezeno dvoje odraslih i osmoro djece.

Policija navodi da je 28-godišnji počinilac iz Saksena bio pod uticajem alkohola, a bio je pozitivan i na prisustvo amfetamina metamfetamina. On je i ranije bio poznat policiji zbog korišćenja droge.

Osumnjičeni je bio zaposlen u građevinskoj firmi koja je obavljala radove na lokaciji gde se nalazi centar za izbjeglice i boravio je u hotelu u tom istom kompleksu, pa je zato imao pristup obezbijeđenom području, saopštila je policija.

U Njemačkoj je proteklih nedelja bilo više napada na izbjeglice, podsjeća RT.